coverbrands.noComment

Hvordan forebygge rifter og revning under fødselen

coverbrands.noComment
Hvordan forebygge rifter og revning under fødselen

Når du føder kan du få rifter og revne i vevet rundt skjeden og mellomkjøttet. Det er 4 ulike grader av denne type skade, fra milde rifter til mer alvorlige skader der mellomkjøttet revner. Vi gir deg råd om de viktigste tiltakene for å unngå og forminske skadene ved fødsel.

Det finnes flere ulike aktiviteter du kan gjøre for å unngå eller minimere fødselsskader og forberede kroppen på skader som oppstår under fødsel. Felles for dem alle er at de øker blodgjennomstrømmingen gjennom kjøttvevet for mer fleksibelt vev og bedre muskulatur. Ved å jevnlig gjøre ulike øvelser og aktiviteter under svangerskapet vil du i større grad tåle den motstanden og det enorme strekket som hud og muskler utsettes for under en fødsel.

pexels-vidal-balielo-jr-4005600.jpg

De viktigste tiltakene for å forhindre fødselsskader

Hold deg i aktivitet

Trening og mosjon er ikke bare lurt for å holde kroppen i form og forberede den på fødsel, men det er også viktig da det øker blodsirkulasjonen.

Gjør knipeøvelser

Bekkenbunnstrening kan gi deg mer kontroll under aktiv presstid under fødselen. Det kan også gi deg mer kontroll under fødselen for når du skal presse og ikke. Samtidig vil det hjelpe deg etter fødselen med tanke på kontroll på urin, avføring og luftslipp.

pexels-gustavo-fring-3984355.jpg

Ikke røyk

Røyking bør du uansett unngå under hele svangerskapet da det kan påføre skader på fosteret, men i forbindelse med fødsel reduserer røyking blodgjennomstrømming og kan forårsake infeksjon.

Ha jevnlig sex

Mange lurer på om det er trygt å ha sex under svangerskapet - og svaret er ja! Med mindre du har komplikasjoner under graviditeten er sex sunt og godt for mellomvevet helt frem til fødselen.

Massere mellomkjøttet

Forbered huden på utvidelse ved å smøre inn og massere kjøttet rundt vagina og mellomkjøttet fra skjeden til anus med olje gjennom hele svangerskapet under morgen og kveldsstellet. Inviterer du partneren med på massasjestunden gjør du det til noe nært og godt, og du utøver to forebyggende aktiviteter i en smekk!

pexels-jonathan-borba-3279209.jpg

Mange kvinner verden over har god erfaring med å smøre underlivet med olje under svangerskapet. Oljer virker positivt på vevet mellom vagina og anus, det gjør det mer elastisk og bedrer blodgjennomstrømningen. Smør gjerne med en som lukter godt, for eksempel Perineum Massage Oil fra Weleda. Det er ikke påvist i hvilken grad det å massere olje nedentil hjelper, men i følge flere tusentalls kvinners råd har denne oljen bidratt til å forminske underlivsskader ved fødsel.

Perineum Massage Oil fra Weleda er utviklet av jordmødre, leger og farmasøyter og er anbefalt for å minske skader i underlivet som følge av fødsel da den øker elastisiteten i bindevevet. Den milde blandingen av ekte eteriske oljer er nøye avstemt for den følsomme huden nedentil.