coverbrands.noComment

En sunn hud er en vakker hud

coverbrands.noComment
En sunn hud er en vakker hud

Historien bak tyske Dr. Hauschka har røtter helt tilbake til 1930-tallet.

Det hele begynte med at Dr. Rudolf Hauschka produserte naturmedisiner helt fri for alkohol og konserveringsmidler. Siden ble han oppdaget av WALA Heilmittel GmbH, et selskap som også drev med naturmedisin. Dr. Hauschka ville skape en hudpleieserie som hjalp pasienter med å få en sunn og flott hud, uten å inneholde skadelige stoffer. Sammen med kosmetolog Elisabeth Sigmund utviklet han det som idag er kultmerket Dr. Hauschka, som kom på markedet i 1967 og siden har vært en internasjonal suksess. 

“Beautiful skin isn't always healthy — but healthy skin is always beautiful.”

Dr._Hauschka_8.jpg

At en sunn hud er en vakker hud er en av kjerneverdiene til Dr. Hauschka.

Merket vil fremme en tilnærming til hudpleie som kompletterer hudens biologi og bidrar til sunn hudhelse på lang sikt. I dette inngår å følge og støtte hudens naturlige prosesser, fremfor å strippe huden for dens naturlige beskyttelse og fuktighet. Dr. Hauschka vil at produktene skal støtte disse funksjonene som finnes i oss alle, uansett hudtype og alder. Mange som bruker Dr. Hauschka i dag har hatt produktene på badehyllen i flere tiår, og dette er ikke uten grunn. Produktene er tidløse og evig aktuelle.

Forskning i hudpleie 

Alle ingredienser i Dr. Hauschka-produkter er naturlige og håndplukket for sine unike egenskaper. Merket er utviklet av leger og ingredienslisten bærer preg av dette. Komponentene er nøye utvalgt og satt sammen for sine egenskaper enten de gir essensiell fukt, bygger opp hudbarrieren eller gir beroligende effekt med aromatiske lukter.

200109_Hauschka_032.jpg


Bærekraft og etikk

Dr. Hauschkas produsent WALA Heilmittel har studert og jobbet med pleiende plante- og mineralekstrakter siden 1935. Med tiden har de fått en grunnleggende forståelse for måten enkelte planter speiler hudens funksjoner og måten hver plante samhandler med huden for å stimulere og støtte en balansert og strålende hud. 

Dr. Hauschka bruker utelukkende sunne, økologiske og etiske ingredienser i sine hudpleieprodukter og tar avstand fra dyretesting. Produsenten driver sin egen biodynamiske hage og gård som de fleste ingrediensene høstes fra. Med sine naturlige botaniske konserveringsmidler beholder produktene sin ferskhet, helt fri for kjemiske tilsetningsstoffer. Dette gjør at Dr. Hauschka kan levere nærende og støttende egenskaper til deg hver dag. 

Huden din er smart!

Huden er kroppens største organ, og med dette følger mange utrolige egenskaper. Dr. Hauschka ønsker å ikke ødelegge for kroppens naturlige prosesser og funksjoner, men heller styrke og hjelpe disse. Huden vår har en unik evne til å pleie seg selv ved at den kontinuerlig responderer på endringer i interne og eksterne miljø. Likevel trenger huden litt drahjelp for å beskytte seg mot overeksponering av skadelig påvirkning som sol og forurensning, eller å stabilisere huden når den er ute av balanse. 

Viktigheten av å lytte til huden 

Grunnlaget for Dr. Hauschkas produkter er rens av huden. Det er en kjent sak at forurensning, skitt og urenheter kan tette porene i huden, og dette vil vi selvsagt unngå. Derfor anbefaler vi å rense huden morgen og kveld med en rens tilpasset din hudtype. 

Problemet er at mange overbehandler huden med overdreven bruk av produkter. Hudens rytme og balanse vil bli forstyrret om vi bader den i all slags masker, renser og skrubber. Hold derfor rutinen enkel og tilpasset din hud og syklus. Vær særlig forsiktig med skrubbing. Skrubber med skrubbekorn inneholder partikler av varierende størrelse for å fjerne døde hudceller. Problemet med disse er at de kan skade huden og lage rifter i overflaten fordi skrubbekornene gjerne har grove ujevne kanter. Dette vil strippe huden for dens naturlige fuktighet og elde huden tidlig. 

Dr._Hauschka_10.jpg


Dr. Hauschka Cleansing Cream er et perfekt 2 i 1-produkt som erstatning for annen rens og skrubb. Dette produktet har merkets signatur “press og rull”-metode som eksfolierer huden skånsomt og fjerner skitt, olje og sminke uten å forstyrre hudens naturlige beskyttelseslag. Hvis du presser og trykker denne rensen godt inn i fjeset vil det hjelpe lymfesystemets egne rensefunksjoner som vil resultere i sunn, ren og glødende hud - helt naturlig!  

Rose Day Cream er en av Dr. Hauschka sine klassikere og inneholder hele rosens mangfoldighet. Dagkremen pleier og beskytter tørr og sensitiv hud, samt hud med tendens til rødhet og utvidede blodkar (couperose). Kremen inneholder utsøkte ekstrakter fra blomstene til tehybridrosen og fruktene til villrosen harmoniserer og styrker hudens struktur.

Med strålende hud som grunnlag er vi klare for sminke! Dr. Hauschka er ikke bare kjent for sine fantastiske hudpleieklassikere, de har også en rekke sminkeprodukter som alle er 100% sertifisert naturlige. Det unike ved disse er at de ikke bare gir deg glød eller dekkevne som annen sminke, de pleier også huden samtidig! Mineralpigment fremhever din naturlige skjønnhet og pleiende ingredienser fra medisinske planter får huden til å stråle innenfra. 

En kundefavoritt av makeupen fra Dr Hauschka er Coverstick, en concealer som dekker og bekjemper urenheter samtidig. Dette produktet virker beroligende på huden og hjelper deg å bli kvitt problemhud raskere. Også Volume Mascara er en stor favoritt, da sammensetningen av bi-, candelilla- og rosevoks med silke beskytter hvert enkelt hår. De dokumenterte og testede ekstraktene fra sort te, neem og øyentrøst pleier det delikate området rundt øynene.

Ønsker du en sunn og balansert hud i det lange løp som ikke forstyrrer kroppens rytme, er Dr. Hauschka et godt valg for deg. Disse produktene går aldri av moten og vil hjelpe huden til å hjelpe seg selv!