Hotteste beauty-looken

Hotteste beauty-looken

Trendene innen skjønnhet endrer seg med vinden, og det siste året har vi sett mye farger i motebildet - gjerne pastellfargede linere og knalle farger på øyelokkene.

Men, er det en trend som aldri går av moten når det kommer til makeup er det en glødende og bronzy sommerlook. Dette er en go-to look som kler alle øynefarger, hudtoner og ansiktsformer. Vi lærer deg hvordan du skaper den perfekte bronzy looken til sene sommerkvelder.

For å skape en perfekt sminkelook det essensielt å starte med et godt speil og god belysning. Med riktig belysning er det lettere å ha kontroll på hva og hvor mye man påfører, som til slutt avgjør hvordan finishen blir. Hollywood sminkespeil har 12 store LED lys som gir deg den perfekte belysningen når du skal påføre sminken din. Lysene kan justeres i styrke og modus med varmt eller kaldt lys for perfekt lys morgen som kveld.

Det er viktig å preppe huden

Et glødende fjes starter alltid med en god hudpleierutine tilpasset din hud. Det hjelper nemlig ikke med glødende makeup hvis basen er gusten og usunn. Les mer om hvordan du velger riktig hudpleie for din hud her.

Etter å ha renset huden og påført serum, bland Weleda Skin Food Light med Glöd Self Tan Drops og påfør i ansiktet og nedover halsen. Dette kan du med fordel begynne med et par dager i forveien for å bygge opp en jevn, naturlig, glødende look. Deretter påfører du solfaktor for å beskytte huden mot skadelige UV-stråler. På den måten reduserer du risikoen for hudkreft, solskader og tidlige aldringstegn og kan være ute i solen hele dagen uten å bli solbrent. Vi anbefaler Glo Skin Beauty 40+, en oljefri fuktighetskrem med høy faktor og nærende antioksidanter. Denne skaper et fint grunnlag før sminke, og vil heller ikke etterlate huden din fet eller oljete. I andre ord en perfekt base!

 

Slik legger du en dewy hudsminke

Med en god base har du et godt utgangspunkt for en fresh og glødende look og kan begynne på sminken. For å tilføre ekstra glød og minimere synligheten av fine linjer og porer, start med en primer. Vi anbefaler LORAC Light Source 3-in-1 Illuminating Primer i fargen “dusk” som gir huden et diskret skimmer.

Gjennom hele looken har vi brukt Miracle Sponge fra Real Techniques for å få et sømløst og dewy uttrykk. Det gjør ikke noe at du bruker samme sminkesvamp til flere produkter, da dette bare gir et mer natulig resultat da produktene blender seg enda bedre sammen.

Start med å fukte Miracle Sponge i varmt vann og påfør bareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream SPF 30 - et multiprodukt som kombinerer det beste fra BB cream, CC cream og farget dagkrem. Dette multiproduktet vil ikke bare jevne ut hudtonen og gi et friskt utseende, men tilfører også fuktighet til huden. Den lette gelékonsistensen kjennes myk og behagelig ut på huden og gir akkurat nok dekke hvis man ønsker å skjule fargeujevnheter, men allikevel ikke føle at man har på foundation.

 

Etter å ha påført foundation, gå inn med bareMinerals Original Liquid Mineral Concealer på områdene i ansiktet der du ønsker ekstra dekk. Denne concealeren gir en moderat dekkevne som er lett å bygge opp, avhengig av resultatet du ønsker. Ønsker du å gjøre en lett contouring anbefaler vi å påføre concealeren under øynene, på haken og mellom brynene, for å lysne opp midtpartiet i ansiktet ditt.

Deretter bruker vi contouring-teknikk for å gi et mer definert uttrykk. Start med å påføre den flytende bronzeren bareMinerals BarePro Glow Bronzer i fargen “warmth” for en utjevnende, naturlig og glødende finish som holder hele dagen.

Bruk den langs hårfestet, på kinnbeina og kjevepartiet. Om du ønsker illusjonen av mindre, kortere eller smalere nese, kan du skyggelegge den. Lær mer om contouring her. Bronzeren påføres med samme svamp som concealeren, Miracle Sponge, i “dabbende” bevegelser for å sørge for at produktene smelter fint sammen og gir en naturlig overgang. 

 

Gi liv til kinnene dine

Er det noe vi ser har blitt mer trendy dette året, er det å bruke blush. Spesielt velger flere å gå for en en kremblush istedet for pudder, da det er superenkelt å påføre og gir et mer naturlig og fresht uttrykk. Vi bruker kremblushen Lip2Cheek i fargen “smile” fra RMS Beauty. Vi anbefaler å begynne å påføre blushen fra utkanten av øyet og opp mot hårfestet for en mer løftet look. Press deretter produktet inn i huden med fingertuppene i “dabbe”-bevegelser slik at den blender seg godt og smelter inn i huden din.

Psst.. Lip2Cheek er det perfekte multiproduktet til å ha i vesken om sommeren! Denne kan du bruke både på kinnben, lepper og øyelokk for en frisk og sommerlig farge.

 

Som en krone på verket er det nå tid for highlighter. Vi elsker en god krem-highlighter, og med en palett får du mange muligheter til å skinne! RMS Beauty Luminizer X Quad er en palett med fire ulike nyanser som gjør at du enkelt kan kontrollere intensiteten og tonen på highlighten. Den mørke tonen vil gi en bronzy highlight og er perfekt om du er litt ekstra brun, mens de lysere fargene gir en intens highlight. Påfør produktet langs neseryggen, brynsbenet og toppen av kinnbena for å fremheve høypunkter i fjeset. For å fremheve leppene kan du også påføre highlighter på amorbuen.

 

Enkelt skap naturlige bryn

I denne looken er det stort fokus på intense øyne og lepper, og da er er det fint å balansere og tone ned looken med naturlige bryn. Vi fyller inn brynene med Anastasia Brow Wiz i fargen “medium brown”. Fyll inn på områdene der du har mindre hårstrå eller tomme punkter.

En god huskeregel når det kommer til bryn at at de gjerne skal være mørkere og mer markerte jo lenger ut i kanten du kommer av brynet (nærmere hårfestet). Vær særlig forsiktig med å tegne for harde og mørke innerst på brynet - jobb deg heller utenfra og tegn med en lettere hånd i starten av brynet. Avslutt med å gre brynene forsiktig oppover med bareMinarels Strength & Length Serum Infused Brow Gel. Dette vil være med på å gi brynet et løft, samtidig som at brynene dine vil holde på plass hele dagen. Gjerne bruk fingrene dine til å presse hårene mot huden for ekstra hold.

Psst.. BareMinarels Strength & Length Serum Infused Brow Gel er både et serum og øyenbrynsgel, som betyr at det ikke bare holder brynene på plass, men også bidrar til at de blir fyldigere på sikt!

 

Slik legger du den ultimate bronzy øyeskyggen

Med en sunn og glødende hud er det tid for å rette fokuset på stjernen i denne looken, nemlig øynene. Vi bruker LORAC Unzipped Gold Eyeshadow Palette & Eye Primer Set, en øyenskyggepalett med 10 skygger i matte og skimrende nyanser. I tillegg til en skikkelig go-to palett får du i dette settet med en primer - alt du kan ønske deg i en palett!

Start først med å påføre primeren over hele lokket. Dette sørger for at skyggen sitter hele dagen, fremhever pigmentene i de ulike skyggene og sist men ikke minst, at skyggen ikke lengger seg i linjene og “creaser”.

 

Begynn med å bruke en blending-børste og påfør “undeniable” i globallinjen. (Globallinjen er buen på øyelokket der lokket slutter.) Jobb skyggen godt inn i globalen med små sirkelbevegelser for å blende skyggen godt og gi det en naturlig overgang.

For en mer “løftet” look som vi har gått for her, blend fargen videre oppover mot kanten av brynet. Gå deretter inn med samme farge like under øyet - med en smalere kost - fra midten og ut til øyekroken slik at ytre halvdel skyggelegges. Ønsker du en mørkere og dypere look, gå inn med “unwind” for å bygge videre på skyggen i globallinjen. Intensiteten velger du selv - mer farge gir mer dybde til øynene. Ha hele tiden fokus på å blende godt og å holde kosten med et løst grep for et sømløst resultat. 

For å fange opp mest mulig pigment, bruker vi ringfingeren for å påføre neste skygge på lokket, fargen “unleashed”. Varme fra fingeren vil sørge for at pigmentene og skimmeret i skyggene setter seg bedre på lokket og smelter penere inn. Påfør over hele lokket, fra underkanten av globallinjen og ned til vippekanten. Bruk denne også under øyet, på indre halvdel fra øyekroken til midt under øyet. For en ekstra wow-effekt, påfør “unlimited” innerst i øyekroken og på den midtre delen av øyelokket rett over pupillen, for å få øynene til å poppe enda mer.

Deretter bruker vi “unedited” som en skyggeliner for et mykt uttrykk. Denne brukes langs vippekanten fra midten av øyet og ut i en “wing”. Om du ønsker en mer dramatisk look, gå over med en våtliner etterpå. Fullfør øyesminken med Icon Beauty Mascara på både øvre og nedre vipper, og topp det med vipper fra DUFFBEAUTY x Martine Lunde for et mer dramatisk blikk. 

 

Fullfør looken med glossy lepper

Fordi øynene stjeler mye oppmerksomhet i denne looken, er det fint å kombinere det med nøytrale nude lepper. Vi ønsker enda at leppene skal fremheves, men på en delikat og forsiktig måte. Begynn med å ramme inn leppene med Inika Lipliner i fargen “safari”. Denne fargen vil gi deg markerte og definerte lepper med en diskret nude farge. Gjerne fyll inn fargen på hele leppen hvis du ønsker en mørkere tone på leppene, hvis ikke vil rammen skape en illusjon av en mer plumped og fyldig leppe. Fullfør looken med en kremete og shiny gloss - vi har valgt Lorac Alter Ego Lip Gloss i fargen “supermodel” som blender seg perfekt inn med Inika sin lipliner.

 

Ikke glem setting spray!

For at sminken skal vare hele dagen, er det viktig å sette sminken. Ettersom vi kun har brukt flytende produkter på ansiktet i denne looken, ønsker vi å bevare den naturlig fuktige looken som vi har skapt. Derfor avslutt det hele med NYX Radiant Setting Spray eller Jet Set Sun Tanning Mist for å låse sminken og tilføre den siste touchen av glød. Ønsker du en mattere look, kan du påføre et setting pudder fremfor spray. Og vips så er du festens midtpunkt! 

 

Tips til frisyrer

Med makeupen “on fleek” gjenstår det bare å style håret. Om sommeren velger mange å gå for en effortless og enkel frisyre, da man er mye og lenge ute, og ønsker noe som kan holde seg fint i løpet av hele dagen. Bruk ditt favoritt stylingjern til å lage enten krøller, bølger eller rette ut håret. For en beachy-look, fullfør frisyren med en saltvannsspray. Dette vil gjøre at håret ditt får mer tekstur og hold, samt gi volum og fylde til håret. Sjekk ut videoene nedenfor for inspirasjon til hvordan du kan style håret ditt til denne looken med Ghd stylingprodukter.